Murray River-jokisuola 100g

9.90

Mietoa ja hentoa Murray River- suolaa pidetään ”suolojen silkkinä”. Sen maku on jäljittelemätön, ja siksi se onkin yksi maailman arvostetuimmista luonnonsuoloista.

Varastossa

tuotetunnus (SKU) 161 Osasto:

Tuotekuvaus

Huippukokit sanovat australialaisten, ohuiden jokisuolahiutaleiden olevan ”Suolojen silkkiä”. Hennon vaaleanpunainen ja erittäin herkkärakenteinen suolakide on peräisin Murray Darling-joen alueelta.

Murray-joki on Australian suurin joki, jonka alkupää on lumisilla vuoristoilla. Jokialueelle on ominaista vähäiset sateet ja korkea haihtumisaste, jolloin olosuhteet ovat ihanteelliset pohjaveden korkean suolapitoisuuden muodostumiseen. Luonnonmukaisesti esiintyvä suolavesiallas on seissyt koskemattomana tuhansia vuosia joen alla. Nyt suolavettä haihtuu auringonsäteilyn vaikutuksesta, ja tuuli muodostaa hentoisia suolakiteitä joen pintaan. Näin ollen jokisuolakide muodostuu veden, auringon ja tuulen ainutlaatuisen yhteistyön tuloksena.

Murray River-suolan maku on mieto, ja se onkin ihanteellinen pöytämausteena ripoteltavaksi valmiin ruoan pinnalle (sormisuola, hiutalesuola). Suolakiteet sulavat suussa, ja erityisen hyvin huomaat sen vaikkapa sirottelemalla muutaman kiteen oliiviöljyllä voidellun paahdetun vaalean leivän päälle. Yksinkertaisesti taivaallista!

97.8% NaCl, 0.8% Mg, 0.5% SO4, 0.15% Ca, 0.03% K, 0.00005% I.

Kosteus: 0.71%

Kidekoko: 0.5-5mm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio “Murray River-jokisuola 100g”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *